Руско корабче се е обърнало в Черно море, двама са загинали

На палубата му имало 55 туриста, бил проектиран за 12
6 юли 2019 12:36, Анисия Иванова
32
Руско корабче се е обърнало в Черно море, двама са загинали
Снимка: Pixabay

Двама души загинаха при преобръщане вчера вечерта в Черно море на руски катер, използван за разходки на летовници, съобщиха ТАСС и РИА Новости. Злополуката е станала в района на село Джубга на Краснодарския край.

По данни от тази сутрин на кораба е имало 55 души. Оцелелите нямат нужда от медицинска помощ. Според очевидци шестима били спасени от съседни плавателни съдове. Собственикът и капитанът са задържани. Образувано е наказателно дело.

Според източник, цитиран от Интерфакс, катамаранът "Атол" е бил претоварен. Той е бил проектиран за 12 души, а при преобръщането на него е имало почти четири пъти повече. Бил е регистриран в пристанището на Туапсе, разрешително е получил през 2017 г. като маломерен плавателен съд и най-вероятно е бил преработен, за да се увеличи вместимостта му, отбелязва Интерфакс.

Според руски медии новият собственик на катамарана е направил втора палуба, но не е взел предвид, че това е възможно, ако ширината на съда е минимум 6 метра.

А плавателният съд е бил с дължина 10,7 метра и ширина 3,7 метра. Заради допълнителната палуба се намалява ъгълът на устойчивост и затова корабчето се е преобърнало, обяснява експерт, цтирани от БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
! Само в Германия са над 2 милиона руснаци, които са емигрирали през последните 10 години, през това време няма нито един германец отишъл в РусияAааа, грешиш! Предателят Шрьодер, ама него, германците не го самоубиват
23
0
 
0
 
! Отговори
Танкер на платна преди 4 години
Тази ветроходка на снимката катер ли е???!!?
22
2
 
4
 
! Отговори
санкция преди 4 години
Що дири това корабче във водите на Велика България.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
RUSKI MIGRANTI?
20
5
 
4
 
! Отговори
джо преди 4 години
Това е лекарство , което трябва да вземаш, преди да си легнеш. Щото болни от параноя, без това лекарство не могат да спят. Привиждат им се как Руските мужици окъсани от САНКЦИИТЕ ядат хора.
19
2
 
3
 
! Отговори
провокатор преди 4 години
Пък на нашето Черноморие тази година не само че не могат да ги препълнят, ами не могат и да ги напълнят туристическите корабчета тази година!
18
5
 
5
 
! Отговори
джо преди 4 години
Момчета, не пишете глупости.Какви, санкции , какви пет лева? Това няма нищо общо. Най - обикновена алчност.Такива санкции им наложихме, че сега се чудим какво да правим и от къде да докараме туристи.Не се налага зад всеки един инцидент ,да се правят заключения с оглед на някакви смешни действия,като санкциите срещу Русия.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До джоДраги ми джо,Ако ми кажеш какво означава DNV GL ще приема двърдението ти за вярно.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е руско ням да плачем
15
5
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Икономическата криза причинена от санкциите ги удари толкова силно ,че са принудени да търсят големи печалби като качват в корабчетата си 5 пъти повече хора от колкото е позволено !
14
2
 
6
 
! Отговори
джо преди 4 години
Принцип по нашето Черноморие, е туристическите корабчета да са пълна бутафория. Отидете на морска гара Варна и ще се уверите за какво иде реч.Мисълта да спечелиш много пари за кратко време , на гърба на хората е довела до много подобни трагедии. И това не е Руски патент, както се опитва да го представи "привет от Германия". Алчността е основния проблем при хората и за съжаление е неизкореним.
13
2
 
4
 
! Отговори
До привет от Германи преди 4 години
Там при вас е друго - ще ви издавят по улиците .
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре стига бе ***, под всяка статия свързана с Русия, мърсиш с пост след пост. Да ти кажа, подобно насаждане на омраза обикновено има обратен ефект. Аре сега върви да преработите опорните точки с краварите
11
1
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ИМА ЛИ НЯКЪДЕ ПОСВЕТА И ВЪВ ВРЕМЕТО СЛУЧАЙ :" ДА СЕ ОБЪРНЕ "КОРАБЧЕ " С 57 ПАСАЖЕРИ И ДА ЗАГИНАТ САМО ДВАМА ?????" ДЕБРЕ АНИМАЦИОНЕН СПИСЕЦО !?!?
10
7
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
На тези диваци нито военните им кораби са стока ,нито гражданските им кораби са стока ! За самолетите им да не говорим ! Ракетите им пък са въздух под налягане , от четири изстреляни ракети нито една не улучва целта !
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе кво става със ссср, самолети, оня ден подводница, сега корабче за разходки (не е потвърдено че е за разходки), почвам да се притеснявам!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 55 човека "Според очевидци шестима били спасени от съседни плавателни съдове"!?Сериозно, другите сигурно са плували до брега?!Що не си писахте домашните в журналистическите специалности?
7
7
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Абе то само корабчетата им ако са претоварени ,с мед и масло да ги храниш ! В ютуб има много клипове за русия ,вижте им старите и ръждясали автобуси натъпкани с хора , автобусът почти ще се разпадне ,ама го пълнят с руски диваци които не си дават сметка за рисковете ! Влаковете им са същата работа ,едва ще се разпаднат ,а пълни с руски диваци ! Влезте в ютуб и в търсачката напишете - Жизньв россии ! Русская деревня ! Русские дороги ! Просто напишете каквото ви дойде на ум и гледайте клиповете !
6
6
 
17
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Само в Германия са над 2 милиона руснаци, които са емигрирали през последните 10 години, през това време няма нито един германец отишъл в Русия. И тук не броим прoститyтките им, които сигурно са още 2 милиона.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Как да няма бе? Ти да не си проспал последните 30на години. Знаеш ли колко руснаци се преместиха да живеят в България, да не говорим за по-богатите държави в ЕС, а не съм чул за нито един българин да е толкова глyпaв да отиде да живее в Русия.